چرا آشپزخانه صنعتی به طرح تجاری نیاز دارد؟

کاور چرا آشپزخانه صعتی به طرح تجاری نیاز دارد

آشپزخانه‌ای صنعتی راه‌اندازی کردید و یا می‌خواهید رستوران کوچک خود را رونق دهید! پس شما به طرح تجاری برای کسب‌و‌کار خود نیاز دارید.

چرا برای راه اندازی رستوران باید طرح تجاری نوشت؟ آیا در روند و هدف تاسیس رستوران همه چیز مشخص نیست؟ آیا این کسب‌و‌کار انقدر پیچیدگی دارد که برای آن طرح تجاری لازم است؟ پاسخ مثبت است. می‌پرسید چرا؟

  1. طرح تجاری درواقع خود نقشه راه است که ضامن موفقیت شما خواهد بود.
  2. اگر به دنبال سرمایه‌گذار هستید، این طرح الزامی است. باید نمای روشنی از وضعیت کنونی و دورنمای آینده داشته باشید و آن را در اختیار کسی بگذارید که می‌خواهد سرمایه خود را به رستوران شما بیاورد.
  3. دیدن چالش‌ها، پیش از آنکه ظهور کنند. این‌گونه خود را در مقابل مشکلات و رکود احتمالی بیمه می‌کنید یا حداقل کمتر صدمه می‌خورید.

نزدیک به 26 درصد کسب‌وکارهای صنعت رستوران‌داری در همان سال اول شکست می‌خورند. این آمار مربوط به قبل از همه‌گیری کرونا در جهان است. ویروسی که به گزارش ایرنا خسارت 32 هزار میلیارد تومانی به گردشگری ایران و در نتیجه صنعت رستوران‌داری کشور زد. مسلم در چنین وضعیتی طرح تجاری یکی از بال‌های نجات است و بال دیگر چیست؟ تلاش مستمر و آگاهانه.

اما چگونه باید نقشه راه نوشت؟

[aparat id=’DnaTH’ width=’600′ height=’450′ style=’margin: 15px; padding: 7px’]

راهنمای نوشتن طرح تجاری برای آشپزخانه صنعتی

مرد و زن صاحب رستوران در حال گپ زدن با مشاور
برای نوشتن طرح تجاری می‌توانید با کارشناسان خبره و پرسابقه در تجهیز رستوران مشورت کنید.

قبل از همه باید بدانید اصلاً نقشه راه چیست.

هدف از نقشه راه ایجاد راهنمایی پیمودن گام‌های برای راه‌اندازی و فعالیت کسب‌و‌کارها است. شرط اساسی این نقشه جامع بودن آن است. یعنی در این سند هیچ نکته‌ای نباید از قلم بیفتد و تمام ظرایف برای خواننده غریبه با آن کسب‌وکار باید روشن و واضح تعریف شود. خواننده باید به‌راحتی متن را بخواند و اهداف شما را ببیند.

اگر می‌خواهید سرمایه جذب کنید تصور کنید خواننده سرمایه‌گذار است. مشخص کنید چگونه می‌خواهید از وضعیت موجود به رستوران رؤیایی خود برسید. همه فعالیت‌ها و همه گام‌ها باید به‌‌صورت عمل‌گرایانه مشخص باشد.

طرح های تجاری آشپزخانه صنعتی می‌توانند ساختار متفاوتی داشته باشند و از یک صفحه تا یک جزوه بلند گسترده شوند. عموماً در ابتدا شما استراتژی و اهداف را مشخص می‌کنید و سپس به سراغ جزئیات و گام‌ها خواهید رفت. در این روش در هر بخش ابتدا نکات اساسی به رویت سرمایه‌گذار می‌رسد. سپس اطلاعات تکمیلی برای کمک رساندن به استدلال‌های شما پیوست می‌شود.

خلاصه اینکه در طرح تجاری متن همگون و منظمی است که همه چیز با یکدیگر ارتباط مفهومی دارند. هدف این سند نیز اطمینان از اثربخشی راهکارهای اتخاذ شده برای رسیدن به هدف است.

هفت عنصر اساسی در نقشه راه رستوران‌ها

رسالت رستوران شما مخصوص به خود شما است و آن را نمی‌توانید از نقشه راه دیگر رستوران‌ها کپی‌برداری کنید. باید ببیند چه تصوری در مورد رستوران خود دارید و چه فضایی را می‌خواهید برای مشتریان ایجاد کنید. اما معنای این حرف این نیست که قرار است چرخ را از نو اختراع کنیم! صدها نمونه نقشه راه برای رستوران‌های صنعتی در اینترنت موجود است که می‌تواند اساس کار شما باشد. آنچه اهمیت دارد سازگار کردن آنها با شرایط شما و نهایی کردن آن است.

1- خلاصه اجرایی

خلاصه مدیریتی یا خلاصه اجرایی (Executive summary) توضیحات کوتاهی در مورد کسب‌وکار شما است. در اینجا خواسته‌ها و نیازهای شما مشخص شده و بیان می‌شود که چرا این کسب‌وکار می‌تواند موفق باشد. هر رستوران مخاطبان مخصوص به خود را دارد. این مهم است که نوع رستوران را مشخص کنید. آیا بیرون بر است؟ آیا سلف‌سرویس است یا آیا می‌خواهید رستوران مجلل سه ستاره داشته باشید؟!اگر از نقشه راه به‌عنوان ابزاری برای جذب سرمایه استفاده می‌کنید، اهداف رشد مالی را در همان ابتدا بیاورید. چراکه خلاصه جایی است که شما باید در نگاه اول نظر خواننده/سرمایه‌گذار را به خود جلب کنید. ممکن است او تنها به خواندن همین خلاصه اکتفا کند، بنابراین به وزن تک تک کلمات خود توجه کنید.

2. توصیف رستوران

در این بخش باید اطلاعات مفصل‌تری را در مورد نوع آشپزخانه صنعتی خود ارائه بدهید. این اطلاعات شامل: مزیت‌های رقابتی، مخاطبان هدف و مشخصات توصیفی دیگری است. هدف این است که درک درستی از وضعیت مالی رستوران برای شما ترسیم شود و همچنین نگاه سرمایه‌گذاران به اطلاعات مالی جذب شود.

اطلاعات توصیفی این بخش شامل موارد زیر نیز می‌شود:

  • مزیت‌های رقابتی
  • مخاطبان هدف
  • نوع سرویس به مشتریان
  • ابعاد رستوران و ظرفیت صندلی‌ها
  • محیط و صدای عمومی شامل دکوراسیون و موسیقی
  • نورپردازی، چیدمان صندلی‌ها
  • ساعات کار
  • سبک آشپزی
  • سرویس‌های جانبی

3. نمونه منو

این کافی نیست که بگویید مثلاً می‌خواهید رستوران ایتالیایی افتتاح کنید. با گذاشتن نمونه‌ای از منو به سرمایه‌گذاران می‌گویید که چه غذایی در این رستوران سرو خواهد شد. شاید منوی رستوران شما ویژگی منحصربه‌فردی داشته باشد که آن را متمایز کند. همین موضوع مزیت شما محسوب می‌شود.

برای تهیه منو و به‌روزرسانی آن باید ارتباط مستمری با سرآشپز خود داشته باشید. سرآشپز مانند رهبر ارکستری است که سمفونی آشپزخانه را در ضرباهنگ درست نگه می‌دارد.

4. تحلیل بازار هدف

برای این قسمت باید درک درستی از پرسونای مشتریان داشته باشید تا سلایق و اولویت‌های او را بشناسید. مشتریان شما در کدام منطقه زندگی می‌کنند؟ سطح درآمدی آنها در چه حدی است؟ آیا حاضرند برای رستوران مورد علاقه خود در رزرو کنند و در صف بایستند؟ در چه ساعاتی آنها برای صرف غذا بیرون می‌روند؟

5. تحلیل رقبا و بازار

در این قسمت فعالیت‌های رقبایتان را تحلیل کنید و پیشرفت‌های آنها را منصفانه ذکر کنید. به‌عنوان صاحب کسب‌وکار شما باید از خلاقیت‌های آنها الهام بگیرید و از اشتباهات آنها درس بیاموزید. در اینجا به مزیت‌های رقابتی خود اشاره کنید و ذکر کنید که چگونه می‌توانید در این بازار عملکرد بهتری نشان بدهید.

6. مدیریت سازمانی

در اینجا به ساختار مدیریتی رستوران خود اشاره کنید و نگاه جامعی به پرسنل خود و وظایف آنها داشته باشید. نمایش چارت سازمانی در اینجا مفید خواهد بود و خلاصه‌ای از تجربه گروهی را نشان می‌دهد.

به جز موقعیت سازمانی می‌توانی خلاصه‌ای از رزومه پرسنل را هم به این بخش اضافه کنید. گفتنی است این بخش شامل همه پرسنل می‌شود از جمله مدیریت آن.

7. دورنمای مالی

در نهایت برآورد مالی خود از بازدهی رستوران را باید در این بخش بیاورید. پیش‌بینی شما چیست؟ این پیش‌بینی باید مبتنی بر مطالعات بازار، هزینه‌های انجام شده، درآمدهای بالقوه و بالفعل با نظر به میزان تورم پیش روی کشور است.

اگر شما در آغاز کار خود نیستید بهتر است در این بخش رقم‌های واقعی درآمد و هزینه خود را بیاورید. شکل ایده‌آل این است که این ارقام و برآوردها شامل پنج سال گذشته رستوران شما باشد.

استفاده از نمودارها و چارت‌های مختلف را فراموش نکنید.طرح ‌های تجاری مخصوصاً در حوزه‌ای مانند آشپزخانه‌های صنعتی باید جذابیت بصری داشته باشند. این نمودارها به سرمایه‌گذاران کمک می‌کنند تا وضعیت مالی و درآمدی رستوران را بهتر ارزیابی کنند.

با فراگیر شدن ویروس کرونا و به همراه دسترسی بیشتر کاربران به ابزارهای آنلاین افراد بیشتری غذای خود را از طریق ابزارهای سفارش آنلاین سفارش می‌دهند. رستوران‌ها در هر سطح و با هر نوع غذایی باید این تغییر را در نظر بگیرند. بر اساس پیمایشی جهانی در دوران پس از کرونا 68 درصد مشتریان ترجیح می‌دهند غذا یا حتی قهوه خود را از طریق پلتفرم‌های آنلاین سفارش دهند. این رقم پیش از کرونا 53 درصد بود.

راه اندازی رستوران با آپادانا تجهیز آراز

راه اندازی رستوران پروسه زمان بری است که نیاز به مشاوری حرفه ای دارد. کسانی که با تجربه بالا تمام پیچ و خم های راه را بداند و بتواند مشاوره ای درخور و حرفه ای به مشتریان بدهد.

در لینک پایین فرمی قرار گرفته است که به کمک آن می توانید سئوالات و تقاضاهای خود را بفرستید و درخواست مشاوره کنید:



    ایمیل شما جزو اطلاعات خصوصی شماست، ما آن را منتشر نمی کنیم.
    1 کامنت
    Inline Feedbacks
    View all comments

    فوتو فن راه اندازی یک آشپزخانه کوچک بیرون بر چیست؟