روش انتخاب نام و لوگوی رستوران

روش انتخاب نام و لوگو برای رستوران

انتخاب نام و لوگوی رستوران هر دو مراحلی مهم در راه اندازی رستوران هستند که البته جزو مراحل سرگرم کننده نیز محسوب می‌شوند. پیش از آنکه مشتریان به رستوران شما بیایید و قاشق و چنگال را بردارند از نام و شکل لوگو در مورد شما قضاوت خواهند کرد. لوگو و نام شما بیانگر همه آن چیزی است که برند شما آن را نمایندگی می‌کند. اولین برخورد مشتریان با شما و برند شما از طریق نام و لوگو است.

[aparat id=’cI9oF’ width=’600′ height=’450′ style=’margin: 15px; padding: 7px’]

ممکن است شما هم مانند بسیاری به این فکر کنید که اسم برند و لوگوی شما نمی‌تواند برای رستوران شما مشکلی ایجاد کند. اگر کار را خوب انجام دهیم و غذای با کیفیت را روبروی مشتریان بگذاریم جلوی نقص احتمالی لوگو و برند را خواهد گرفت. اما در واقعیت امر هویت رستوران شما به نام آن و لوگوی آن گره خورده است. این کم و بیش در مورد دیگر کسب و کارها نیز مصداق پیدا می‌کند.

مشتریان شما پیش از آنکه قاشق و چنگال به دست به پشت میز پذیرایی بنشینند، از اتوبان، خیابان و یا فضای اینترنت با لوگو و یا نام شما آشنا خواهند شد. لوگو و نام رستوران نماینده هر آن چیزی است که برای شما ارزشمند است و اغلب اولین نقطه‌ای است که مشتریان شما با آن برخورد خواهند کرد.

انتخاب نام رستوران

انتخاب نام و لوگوی رستوران - عکس گرافیکی

برای سال‌ها و چه بسا دهه‌ها شما پشت سر نام رستوران قرار خواهید گرفت. بسیاری از مدیران عامل و شخصیت‌های موفق به واسطه قرار گرفتن پشت سر نام برندهای موفق به شهرت رسیده‌اند. سوندار پیچای مدیرعامل هندی الاصل گوگل، تیم کوک مدیرعامل فعلی اپل و هم اینک پاراگ آگراوال مدیرعامل توئیتر که او هم از شبه جزیره هند راهی ینگه دنیا شد و موقعیت مردان سفید پوست و چشم آبی را ربودند همه شخصیت‌هایی هستند که پشت نام اسم‌های بزرگ شرکت خود قرار گرفته‌اند.

بنابراین نام آنقدر مهم است که نمایانگر آن چیزی است که شما به عنوان شخصیت انسانی هستید. در مورد رستوران اتفاقاً این موضوع نمود بیشتری پیدا می‌کند. نام رستوران تجسمی از آینده‌ای است که برای فضای غذاخوری و برند و کانسپ رستوران خود در نظر گرفته‌اید.

تصور کنید دو نام «جوجه کباب عباس و دوستان» و «رستوران ژینوس» چه تصاویر متفاوتی را نظر شما ایجاد می‌کند.

مراحل نام گذاری اینگونه آغاز می‌شود:

1تحقیق در مورد بازار:

به کسب و کارهای مشابه نگاه کنید و از آنها الهام بگیرید. به این فکر کنید که چه چیزی در حوزه کاری شما نامی «نرمال» محسوب می‌شود. هر چند الزامی وجود ندارد که از جمع تبعیت کنید و گاهی تفاوت به شما کمک خواهد کرد.

2- درون مایه نام و لوگوی شما:

آیا پرسنل شما از پوشیدن یونیفورم با لوگوی رستوران شما احساس افتخار می‌کنند؟ نام و لوگو آنقدر زیبا است مردم به میل خود از استیکرها، تیشرت‌ها و دیگر المان‌های با لوگو و نام برند شما استفاده می‌کنند؟ می‌توانید کارت تجاری خود را با افتخار به افراد مختلف بدهید؟

3- کپی رایت:

بررسی کنید آیا رستوران دیگری از این نام استفاده کرده‌اند یا خیر. حداقل در شعاع مشخصی از رستوران خود را بررسی کنید و از نام‌های تکراری پرهیز کنید. بسیار بعید است کسی بخواهد حتی در ایران نام فست فود خود را مک دونالد بگذارد و موفق شود. البته با فرض اینکه اجازه این کار را داشته باشد. فرض کنید مجبور باشید هر دفعه تلفن را برداشته و توضیح دهید که خیر ما آن یکی رستوران هستیم.

انتخاب لوگوی رستوران

انتخاب برند رستوران در مقاله انتخاب نام و لوگوی رستوران

با لوگو می‌توانید صحبت کنید و پیام کانسپت و برند را به مخاطب برسانید. رستوران شما سنتی است یا مدرن؟ از روندها پیروی می‌کنید و یا به مدل‌های قدیمی علاقه دارید؟ رستوران شیک و سطح بالا در انتظار مشتریان است و یا جایی برای شادباشی و خوشگذانی است؟

قدم اول این است که چه نوع لوگو می‌خواهید داشته باشید. روی هم رفته سه نوع لوگو می‌توان طراحی کرد:

1- فونت محور

نمونه این لوگوها را در برند سونی، کوکاکولا و گوگل هستند. این لوگوها این مزیت را دارند که نام برند در لوگوی آن قرار می‌گیرد. این لوگوها مخصوصاً برای سایت‌ها مناسب است.

2-  کارتونی و تصویری

لوگوی کارتونی و تصویری کاری است که بسیاری از شرکت‌ها امروز انجام می‌دهند. مخصوصاً شرکت‌های طراحی و مد لباس از این نوع لوگوها استفاده می‌کنند. لوگویی با کروات مشخص است در مورد بوتیک لباس خواهد بود. لوگوی باشگاه ورزشی نیز به همین ترتیب است.

3- لوگوی انتزاعی

این نوع لوگو معمولاً المان‌ها پنهان گرافیکی و نمادهای پنهانی دارد که برند شما آنها را نمایندگی می‌کند. این به معنای آن نیست که لوگوی شما بسیار از کانسپت برند شما جدا شده و به انتزاعیات بپردازد، به گونه‌ای که مشتریان نتوانند مفهوم واقعی آن را دریافت کنند.

به لوگیو نایک توجه کنید. چگونه مفهوم حرکت را به خواننده القا کرده است و آن را در خرید کفش استفاده کرده است. لوگوی ساده‌ای که به نتیجه بزرگی در فروش منتهی شده. برای طراحی این نوع لوگوها باید نگاه تجسمی داشته باشید.

فقط نام و لوگوی خود به پروسه‌ای در بازاریابی نگاه کنید که اولین تأثیر را در مخاطب خواهد گذاشت. به این فکر کنید که در رستوران هستید، حال چه احساسی دارید و پیامی که مخاطب از شما می‌گیرد چیست؟ لوگو نیز باید همین حس را به مخاطب شما منتقل کند.

استیکرها و سوغاتی‌های رستوران

آیا در رستوران استیکر و وسایل تبلیغاتی به مشتریان داده می‌شود؟ حتی تی‌شرت و ماگ و مانند آن وسایلی است که در کنار رستوران با لوگو می‌توان آن را فروخت. آیا رنگ لوگو و تی‌شرت‌ها تنها در رنگ سیاه و سفید قابل عرضه است یا به رنگ‌های مختلفی عرضه می‌شود.

به جاهایی فکر کنید که لوگوی شما قرار می‌گیرد. تصور کنید که آیا لوگوی شما با ابعاد مستطیلی و غیره این قابلیت را دارد که در جاهای مختلف چاپ شود. این را هم در نظر بگیرید که مانند بسیاری چیزها در زندگی لوگو نیز هر چه ساده‌تر باشد بهتر است.

نهایت اینکه حتماً از کارشناسان و طراحان حرفه‌ای کمک بگیرید. حتی اگر میلیون‌ها تومان برای شما هزینه داشته باشد. کار آنها معمولاً ارزش آن را دارد. برای شرکت‌هایی که کارشنان را تازه شروع کرده‌اند موقعیت‌ها و طراح‌های ارزان‌تری وجود دارند. طراحی‌های آماده معمولاً بارها استفاده شده است و بهتر است از اپلیکیشن‌های لوگوساز استفاده نکنید. فعلاً حداقل در موضوع طراحی ماشین جای انسان را نگرفته است.

راه‌ اندازی و تجهیز رستوران صنعتی پروسه‌ای سخت و تودرتو است که نیاز به تجربه دارد. کارشناسان شرکت آپادانا تجهیز آماده مشاور در این راه دور و دراز هستند. شرکت آپادانا تجهیز با دو دهه تجربه در زمینه راه اندازی آشپزخانه‌های صنعتی از نقطه صفر و ایده اولیه و تا زمان افتتاح و راه اندازی و پس از آن خدمات پس از فروش شما را همراهی خواهد کرد:



    ایمیل شما جزو اطلاعات خصوصی شماست، ما آن را منتشر نمی کنیم.
    0 کامنت
    Inline Feedbacks
    View all comments