صفر تا صد راه اندازی رستوران

برای راه‌اندازی رستوران به چه تجهیزاتی نیاز داریم و چه کارهای باید انجام دهیم؟ در این سلسله از مقالات که در پایین این صفحه می‌آید راهکارهای تاسیس انواع رستوران، فست فود و کترینگ عنوان شده است. اما پیش از آن در صورتی که نیاز به هر گونه راهنمایی برای افتتاح رستوران رویایی‌تان را دارید و یا می‌خواهید از قیمت تجهیزات آشپزخانه صنعتی آگاهی یابید کافی است فرم‌های زیر را پر کنید.

راه‌اندازی یک رستوران علاوه بر جذابیت‌هایی که برایتان به ارمغان می‌آورد تصمیمی بزرگ است که می‌بایست برای آن خوب فکر کنید و برنامه‌ریزی منسجمی داشته باشید.

بهترین کار برای اینکه بتوانید برنامه‌ریزی منسجمی را تهیه کنید، ایجاد یک چک لیست راه اندازی رستوران است، این چک لیست شامل مراحل پیوسته‌ای است که برای هر مرحله با فراهم‌کردن پیش‌نیازهایش می‌توانید فرایند تأسیس رستوران‌تان را یک گام به جلو ببرید.

در مقاله در سایت آپادانا تجهیز آراز به صورت گسترده ای به روند راه اندازی رستوران پرداخته شده است که آن را می توانید این لینک مطالعه کنید.

قدم اول سیاست‌گذاری برای رستوران‌

سیاست گذاری  در راه اندازی رستوران

اولین مرحله برای اینکه بتوانید ایده تأسیس یک رستوران را به منصه ظهور برسانید و صاحب کسب‌وکار خودتان شوید تعیین سیاست‌های کاری‌تان است. در این مرحله لازم است بدانید از رستوران‌تان چه انتظاری دارید، می‌خواهید تبدیل به یک برند معروف بشوید یا اینکه نمایندگی یک برند دارای اعتبار و شهرت را برعهده بگیرید. علاوه بر این برنامه‌های مالی و سرمایه‌گذاری‌ها‌ی‌تان را تعیین کنید.

در مرحله سیاست‌گذاری میزان نیرو و وقتی که در کار قرار است خرج کنید تعیین می‌کنید. حتی نسبت به اینکه اعضای خانواده شما چقدر یاری‌گر شما در این کسب‌وکار هستند را تعیین می‌کنید، چرا که همه این موارد در آینده کاری شما تأثیر خواهد گذاشت. پتانسیل‌های بالقوه‌ای که در کار می‌توانید به‌کار بگیرید را حتماً تعیین کنید.

فراموش نکنید رستوران‌داری یک کار تمام‌ وقت است و هنگامی‌که مردم در روزهای تعطیل و سرگرمی‌شان به‌سر می‌برند شما باید سرکار باشید و به آنها سرویس بدهید. می‌کند.

چند نکته که لازم است در این مرحله به آنها فکر کنید و درباره‌اش با اطرافیان و افراد خبره مشورت کنید شامل این موارد است:

  • برآورد هزینه‌های راه‌اندازی رستوران و برآوردهای اولیه مالی.
  • انتخاب نام رستوران متناسب بافرهنگ جامعه محلی.
  • انتخاب مکان رستوران متناسب با اهدافی که مدنظر دارید.
  • استخدام پرسنل آشپزخانه و سالن پذیرایی رستوران.
  • تهیه تجهیزات لازم برای رستوران.
  • تهیه نرم‌افزارهای مدیریت و حسابداری رستوران.
  • طراحی منوی جالب و هیجان‌انگیز.
  • بازاریابی کسب‌وکارتان.
  • اخذ مجوزهای کسب‌وکاری.

هزینه راه‌اندازی رستوران

مهم‌ترین کاری که پیش از راه‌اندازی یک رستوران باید بر آن تمرکز کنید برآورد هزینه‌های تأسیس یک رستوران است. در این مرحله شما به این فکر کنید که چقدر پس‌انداز و اندوخته مالی دارید و چقدر را می‌توانید وام بگیرید یا از طریق شریک و سرمایه‌گذار تأمین کنید. نوع رابطه‌تان با شریک کاری را هم حتماً مدنظر بگیرید. تا بتوانید در بلندمدت همکاری خوبی داشته باشید.

این مرحله هم‌زمان با برآوردهای هزینه‌ای امکان‌پذیر است. اصلی‌ترین مواردی که هزینه‌های اولیه شما را تشکیل می‌دهند شامل این لیست است:

  1. هزینه تهیه مکان (اعم از اجاره، رهن یا خرید)
  2. هزینه تجهیز آشپزخانه و سالن پذیرایی
  3. هزینه تهیه تأسیسات کاری و یک‌سری ملزومات کاری
  4. هزینه‌های مربوط به اخذ مجوزها و امور اداری
  5. هزینه تهیه اقلام غذایی برای پرکردن انبار رستوران
  6. هزینه حقوق و دستمزد کارگران تا قبل از سوددهی رستوران
  7. هزینه تبلیغات رستوران در فضای مجازی و واقعی (جامعه محلی)

اگر در دو مرحله اول برآورد دقیقی داشته باشید بدون شک از آن دسته کارفرمایی نخواهید بود که طعم نه‌چندان خوشایند ورشکستگی را می‌چشند. یادتان باشد شما در روز اول کسب‌وکارتان نمی‌توانید انتظار داشته باشید که مطابق برندهای مطرح به سوددهی برسید. این وضعیت زمانی بغرنج‌تر می‌شود که رستوران‌تان را در مکانی تأسیس کنید که رقبای قوی اطراف‌تان حضور داشته باشند.

به خلق هویت رستوران‌تان فکر کنید

اگر در مرحله فکری یاد شده خوب جلو آمدید، الان زمان فکر کردن به خلق هویت رستوران‌تان یا همان انتخاب نام برند و لوگوی شما فرا رسیده است. انتخاب یک نام مناسب برای رستوران خیلی کار جذابی است، این نام در آینده به کسب‌وکار شما کمک خواهد کرد و مشتریان‌تان شما را با این نام به یاد می‌آورند. پس نام خوبی انتخاب کنید، به اهداف‌تان، نوع مشتریانی که قصد دارید جذب کنید، نوع غذاهایی که خواهید پخت فکر کنید و چنین مواردی را در انتخاب نام مدنظر قرار دهید. این نکته را هیچ‌وقت فراموش نکنید که در هر مرحله‌ای از کسب‌وکار سراغ مشاوران هم بروید.

در مرحله انتخاب نام و لوگوی رستوران یک تحقیق کوچک درباره مراحل ثبت تجاری آن انجام دهید، فرایند ثبت برند امروز دیگر کار چندان سختی نیست و شرکت‌هایی هستند که این کار را برای شما دراسرع‌وقت انجام خواهند داد. اگر کمی این کارها برای‌تان حوصله سر بر است به این فکر کنید که با ثبت برند می‌توانید مشتریان وفاداری برای خود دست‌وپا کنید که برای کسب یک سود تضمینی عاملی مؤثر خواهند بود.

حالا نوبت انتخاب مکان رستوران است

مکان رستوران با موبایل

در این مرحله که شما برآوردهای مالی را انجام داده‌اید و درباره هویت رستوران با انتخاب نام و لوگو هم فکر کردید، دیگر وقتش رسیده که در چک لیست‌تان مقابل گزینه انتخاب مکان تیک بگذارید. می‌توانید برای بهتر فکر کردن به این مرحله سری به مشاوران املاک بزنید و مکان‌های مختلفی را کاندیدا کنید.

تا جایی که می‌توانید در این مرحله نسبت به جامعه محلی که رستوران‌تان را آنجا تأسیس می‌کنید اطلاعات کسب کنید. آیا در یک منطقه کارگری می‌خواهید رستوران بزنید یا در محله‌ای خلوت با مشتریانی که توان مالی بالایی دارند. آیا پنج‌شنبه شب یا جمعه‌ها محل رستوران‌تان تردد کافی دارد یا خیر.

این را هم یادتان باشد که قبل از عقد قرارداد رستوران همه اطلاعات مورد نیازتان را کسب کنید تا تأسیس رستوران برای شما به یک ریسک چشم‌بسته تبدیل نشود. راستی رقبای خود را هم در محل رستوران‌تان خوب بشناسید!

خوبه بدانید که وقتی فرایند تأسیس را شروع کردید می‌توانید هم‌زمان با انتخاب مکان، بلافاصله برای اخذ مجوزهای قانونی هم اقدام کنید تا در روز افتتاحیه مشکلی نداشته باشید.

استخدام بهترین پرسنل چرا و چگونه؟

هیچ عاملی در موفقیت یک کسب‌وکار به‌اندازه نیروی انسانی اهمیت ندارد، پس در چک لیست‌ راه اندازی رستوران جای گزینه استخدام بهترین پرسنل را هم حتماً باز کنید. در بین همه پرسنل رستوران، سرآشپز بالاترین جایگاه را دارد. البته همه نیروها در جای خودشان مهم هستند پس بعد از راه‌اندازی رستوران با همه آنها به‌گونه‌ای رفتار کنید که بیشترین بازدهی را داشته باشند.

اما در مورد پرسنل متخصص حتماً گزینه‌های مختلف استخدام را یادداشت کنید، معرفی از طریق آشنایان، سایت‌های استخدامی معتبر و اپلیکیشن‌هایی که نیروی متخصص معرفی می‌کنند.

در چک لیست‌ راه اندازی رستوران درباره آموزش کارکنان متناسب با اهدافی که دارید هم ستونی را خالی بگذارید تا به‌موقع آن را تکمیل کنید. آموزش فرایندی مستمر است که هیچ‌وقت تمام نمی‌شود پس با شروع به کار رستوران همیشه آموزش حین کار را در برنامه‌ها مدنظر قرار دهید. همیشه بهترین نیروها را که آموزش‌پذیری بهتری دارند حمایت کنید و برای مطالعه و رشد آنها برنامه‌های انگیزشی ترتیب دهید.

یک منوی جذاب تهیه کنید

حالا که همه کارهای دارد خوب پیش می‌رود وقتش رسیده تا فکری درباره منوی جذاب رستوران‌تان کنید. منویی که خیلی مشتری‌پسند باشد. این منو باید با شرایط فرهنگی جامعه محلی و مکان رستوران‌تان و همچنین هویتی که برای رستوران‌تان خلق کرده‌اید مطابقت داشته باشد. نیازهای مشتریان و شرایط بازار را هم در آن لحاظ کنید. همیشه حق را به مشتری بدهید و انتظار آنها برای دسترسی به یک غذای باکیفیت و منوی متنوع را برای آنها یک حق بدانید.

سادگی منوی رستوران یک اصل است و باعث می‌شود از بروز خطاهای احتمالی مشتری کاسته شود. مشتریان در مواجهه با منوی غذایی دوست دارند هیجان‌زده و غافل‌گیر شوند اما کسی دوست ندارد ضایع شود پس حواس‌تان به منویی که تهیه می‌کنید باشد و در صورت نیاز به گارسون‌های سفارش‌گیر آموزش کافی بدهید!

منو را می‌توانید بعد از تأسیس رستوران (پیش از افتتاحیه) به کمک سرآشپزتان هم آماده کنید.

لیست اقلامی که نیاز دارید را بنویسید

یک رستوران از زمانی که مکان آن را تهیه می‌کنید تا زمانی که برای افتتاح آماده می‌شود، نیازمند یک‌سری ملزومات و تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است. علاوه‌برآن تجهیزات آشپزخانه صنعتی و سالن را نیاز دارد. یک چک لیست جامع راه اندازی رستوران همه این ملزومات را از قبل در خود دارد.

برای اینکه به شکل جامع این ملزومات را شناسایی کنید می‌بایست مطابق با مراحلی که در بالا گفته شد، اول ببینید اهداف‌تان از راه‌اندازی یک رستوران چیست و برای تحقق چنین اهدافی چه ملزوماتی موردنیاز است. به تعداد مشتریانی که پذیرای‌شان هستید هم فکر کنید و در چک لیست یادداشت کنید. اگر یک تحقیق از بازار خود در مکان (یا مکان‌ها) پیشنهادی راه‌اندازی رستوران انجام دهید که خیلی بهتر است و متناسب با این تحقیقات می‌توانید ملزومات کاری را شناسایی کنید.

برای آماده‌سازی رستوران به‌عنوان قلب تپنده رستوران حتماً حتماً از مشاوران متخصص کمک بگیرید. وقتی سالن و آشپزخانه آماده شد، پرسنل را صدا بزنید تا با محل کار جدیدشان خوب آشنا شوند و برای روز افتتاحیه آماده‌شان کنید.

ملزومات سالن پذیرایی را هم در همین روزها تهیه کنید، میز و صندلی، صندوق فروشگاهی و خرید تجهیزات سخت‌افزاری و نرم.

اگر در برنامه‌های کاری‌تان راه‌اندازی یک رستوران مدرن را پیش‌بینی کردید، از تهیه این تجهیزات غافل نشوید:

  • سفارش‌گیر اندروید.
  • کیوسک سفارش‌گیر.
  • پرینتر حرارتی.

تهیه نرم‌افزارهای مدیریتی خوب به شما امکان می‌دهد تا کسب‌وکارتان را بهتر مدیریت کنید.

تصویر افتتاحیه‌تان را تجسم کنید

هیچ‌چیز بهتر از یک افتتاحیه قوی نیست، شروع خوب شما را در چشم‌ها برجسته می‌کند. پس از همان ابتدا که چک لیست راه‌اندازی رستوران را تهیه می‌کنید برای مرحله افتتاحیه، زمان آن و اقدامات آن روز حسابی برنامه‌ریزی کنید. فرایندی که از پیش افتتاحیه تا مرحله تأسیس رسمی طی می‌کنید را در چک لیست به‌گونه‌ای بنویسید که مسیر برای خودتان و شریک‌تان (اگر دارید) مشخص باشد.

مساله حیاتی بازاریابی

بازاریابی برای رستوران

بله بازاریابی خیلی مهم است، شما بدون یک بازاریابی خوب محکوم به شکست خواهید بود. اگر دانش بازاریابی دارید که خیلی عالیه، اما اگر دانش کافی ندارید برای این زمینه برنامه‌ریزی کنید و بدانید قرار است به کجا برسید.

از بازاریابی آنلاین و آفلاین غافل نشوید و صفحات رسانه‌های اجتماعی و شناسایی الگوریتم‌های آنها را در چک لیست بیاورید. این صفحات از مدت‌ها قبل از افتتاحیه می‌تواند آغاز به کار کنند. اگر بتوانید با یک کمپین جذاب حواس مشتریان بالقوه را به خود جلب کنید شما یک برنده‌اید.

نمونه چک لیست راه‌اندازی رستوران بر اساس زمان‌بندی

6 ماه قبل از تأسیس رستوران:

  • مکان را تهیه کنید و قرارداد اجاره یا خرید را ببندید.
  • برای اخذ مجوزهای قانونی اقدام کنید.

پنج ماه قبل از تأسیس رستوران:

  • تابلوهای رستوران را سفارش بدهید و نصب کنید.
  • دکوراسیون داخلی را سفارش بدهید.
  • تأسیسات فنی رستوران و آشپزخانه را سفارش بدهید.

سه الی چهار ماه قبل از تأسیس رستوران:

  • پرونده‌ها برای اخذ مجوزهای بهداشتی را تشکیل دهید.
  • تجهیزات آشپزخانه و مبلمان سالن پذیرایی را سفارش دهید.
  • ظروف کوچک آشپزخانه را سفارش دهید.

دو ماه قبل از تأسیس رستوران:

  • کم‌کم پرسنل متخصص را شناسایی و مشغول استخدام شوید.
  • رویه‌های آموزش کارکنان را شروع کنید.
  • فرایند سفارش مواد غذایی را شروع کنید. 

6 الی هشت هفته قبل از تأسیس رستوران:

  • تهیه منوی هیجان‌انگیز را شروع کنید.
  • برنامه‌های ایمنی مکان و روش‌های فوریت‌های پزشکی را به کارکنان بیاموزید.
  • دماسنج‌ها را سفارش دهید و نمودارهای دما را برای همه یخچال‌ها، فریزرها و مواد غذایی در حال تولید ایجاد کنید.
  • سفارش‌ها ویژه را با تأمین‌کننده مواد غذایی خود در میان بگذارید.
  • تاکتیک‌های بازاریابی را برای برقراری ارتباط در شب افتتاحیه خود برنامه‌ریزی کنید.
  • ساعت کاری‌تان را با تأمین‌کننده مواد غذایی هماهنگ کنید.

چهار الی 6 هفته قبل از تأسیس رستوران:

  • استخدام کارمندان را به پایان برسانید، برنامه‌ها را تنظیم کنید و برای کارکنان جلو و پشت خانه لباس فرم سفارش دهید.
  • بلافاصله برای کارکنان گواهینامه‌های بهداشتی را تهیه کنید.
  • تجهیزات ایمنی مانند تابلوهای کف مرطوب، دستکش‌های برش خورده و روکش کف را سفارش دهید.
  • تجهیزات نظافت و ضدعفونی‌کننده از جمله ضدعفونی‌کننده دست را سفارش دهید.
  • روش‌های حذف بهداشتی زباله و بازیافت را ایجاد کنید.

دو تا سه هفته قبل از تأسیس رستوران:

  • دستگاه‌های کارت‌خوان (P.O.S)  را نصب و تست کنید.
  • آموزش کار با دستگاه‌های کارت‌خوان را به صندوق‌داران آموزش دهید.
  • صفحات اجتماعی‌تان را فعال کنید و عضو‌گیری را شروع کنید.
  • تجهیزات آشپزخانه را تست کنید و یک برنامه مانور آمادگی در آشپزخانه بگذارید.
  • مواد غذایی فاسد نشدنی را سفارش دهید و انبارها را پر کنید.
  • کپسول‌های آتش‌نشانی و جعبه‌های کمک‌های اولیه را در مکان مناسب بگذارید.

یک هفته قبل از تأسیس رستوران:

  • همه تجهیزات را تست کنید.
  • غذای رایگان آماده کنید و برای اطرافیان و آشنایان سرو کنید و نظرشان را جویا شوید.
  • منوی رستوران را نهایی کنید.
  • تبلیغات روی افتتاحیه را در فضای مجازی و واقعی دنبال کنید.
  • حداقل یک شیفت مانور برای همکاران رستوران برگزار کنید.

راه اندازی انواع رستوران

1- راه اندازی آشپزخانه شرکت‌ها و سازمان‌ها

شرکت ها و سازمان های بزرگ داخل شهری به جای خرید روزانه غذا از کترینگ ها مختلف ترجیح می دهند خود وظیفه تهیه غذا را برعهده بگیرند. با نگاهی عملگرایانه و بلندمدت تجهیز بخشی از شرکت به تجهیزات آشپزخانه صنعتی و غذاخوری بهینه‌تر خواهد بود. مضاف بر اینکه نظارت بر فرآیند تهیه و تولید غذا و سلامت کارکنان هم بهتر انجام می‌گیرد.

دسته دوم کارخانجاتی هستند که در بیرون از شهرها دسترسی به خدمات سرویس غذا ندارند. این کارخانجات که عمدتاً هم بزرگ هستند برای کارکنان خود تجهیزات سلف سرویس، غذاخوری و مانند آن را تدارک می‌بینند.

مهمترین دغدغه برای افتتاح چنین آشپزخانه ای بودجه اولیه است. حجم بودجه اولیه را، میزان ظرفیت سرویس روزانه این آشپزخانه‌ها تعیین می‌کند. آیا برای کارخانه‌ های بزرگی مانند پتروشیمی و فولاد مبارکه می‌خواهید برنامه ریزی کنید یا قرار است برای شرکتی با حدود 150 کارمند در مرکز شهر تهران آشپزخانه و سالن غذاخوری افتتاح کنید.

بودجه راه اندازی آشپزخانه شرکت ها و سازمان ها شامل بخش های زیر است:

  • بازسازی و چیدمان محل آشپزخانه
  • خرید تجهیزت آشپزخانه صنعتی
  • هزینه مواد اولیه
  • هزینه نیروی انسانی رستوران
  • هزینه انرژی (آب، برق و گاز)  

هزینه ها در این بخش بسیار متغیر است و قیمت تجهیزات از چند ده میلیون تا چند میلیارد تغییر می‌کند. پیشنهاد ما این است که از بهترین برندها و با کیفیت ترین تجهیزات استفاده کنید. مخصوصاً تجهیزاتی که تکنولوژی بالاتری دارند باید ضمانت و خدمات پس از فروش داشته باشند. برخی از تجهیزات نیز در برحسب نقشه آشپزخانه صنعتی باید به صورت سفارشی برای شما تهیه شود. شرکت های تولید کننده تجهیزات آشپزخانه صنعتی مانند آپادانا تجهیز این امکان را دارند که بخش زیادی از تجهیزات پخت و آماده سازی را برای شما با بهترین متریال ها تولید کنند.

2- راه اندازی رستوران

برای راه‌اندازی صفر تا صد رستوران موفق لازم است سیاست‌ کاری داشته باشین، چند مورد در این مرحله ضروری است که از خودتان بپرسین:

  • آیا می‌خواهم رستوران محلی راه‌اندازی کنم یا رستورانم بزرگ است؟
  • آیا نماینده یک برند معتبرم یا برند خودم را ایجاد می‌کنم؟
  • آیا برای راه‌اندازی رستوران بر توان مالی خودم حساب می‌کنم یا شریک تجاری خواهم داشت؟

 در برآورد هزینه‌های رستوران بزرگ و لوکس چند عامل از بقیه مهم‌تر است:

در بخش برآوردهای هزینه‌ای چند عامل مهم‌تر از بقیه است:

  • هزینه تهیه مکان (اجاره، رهن یا خرید ملک)
  • هزینه تجهیزات آشپزخانه
  • هزینه دکوراسیون و مبلمان رستوران
  • هزینه مواد اولیه
  • هزینه تبلیغات و بازاریابی
  • هزینه استخدام پرسنل مجرب و ماهر

 راه اندازی رستوران بزرگ و لوکس کار خیلی جذابی است، هرچند سختی هم دارد. به‌خصوص در مراحل اولیه کار باید خیلی حواستان باشد و گام‌های درست و حساب شده‌ای بردارید. چند وقت پیش یک دانشگاه در خارج از کشور تحقیقی انجام داده بود که نشان می‌داد شکست کسب‌وکارها تو سال اول خیلی بیشتر از انتظار است و در مورد رستوران‌ها نتیجه گرفته بودند که 25 درصد رستوران‌ها سال اول تعطیل می‌شوند.

3- راه اندازی فست فود

راه اندازی فست فود یک سرمایه‌گذاری تضمین شده است به شرط اینکه مراحل راه‌اندازی آن را درست طی کنید و فکر شده عمل کنید.

مشورت کردن با افراد خبره بخش زیادی از هزینه‌های شما را کاهش می‌دهد، این اقدام می‌تواند نتایج مثبتی داشته باشد چرا که هر کاری جزییات زیادی دارد و مشورت با چنین افرادی باعث می‌شود این موارد از نظر دور نمانند.

اگر برای اجرایی شدن ایده تاسیس کسب‌ و کارتان همه سرمایه لازم را ندارید روی گزینه‌های دریافت وام سرمایه‌گذاری یا پیدا کردن شریک تجاری هم حساب کنید. این فکرها که می‌گویند شریک اگر خوب بود خدا داشت را هم دور بریزید، راه‌اندازی کسب‌وکار قدم بزرگی است و اگر از اول با شریک‌تان حساب‌ و کتاب کار کنید می‌توانید تا رسیدن به مرحله رشد و بلوغ کار با او همراه باشید.

برای اینکه بتوانید فست فود موفقی باشید حتی شعبات زنجیره‌ای ایجاد کنید لازم است از همان ابتدا آن را بهترین وسایل تجهیز کنید. همیشه بهترین وسایل گران‌ترین نیست. می‌توانید در مورد تهیه تجهیزات آشپزخانه مشاوره کنید. در مورد بخش پذیرایی فست فود نیز با یکسری میز و صندلی مناسب می‌توانید مغازه خود را شیک و زیبا دکور کنید. هرچقدر بین تجهیزات بخش پذیرایی و سایز تجهیزات و رنگ محیط هماهنگی بیشتر باشد مشتریان احساس بهتری خواهند داشت.

اگر برای شروع کار قصد دارید با منوی شخصی خود آغاز کنید، دست شما برای کم و زیاد کردن مواد اولیه باز است و در واقع می توانید فرمول سری خودتان را داشته باشید. فراموش نکنید که شناسایی گروه هدف و ذائقه ی مشتریان برای راه اندازی فست فود بسیار مهم بوده و در انتخاب منو به شما کمک می کند. این را هم بدانید که داشتن منوی شخصی نسبت به گرفتن نمایندگی برندهای مشهور دارای محدودیت و هزینه کمتری است البته مزایایی همچون هزینه پایین‌تر تبلیغات هم دارد.

4- راه اندازی کترینگ و آشپزخانه بیرون بر

 امروز راه‌اندازی آشپزخانه بیرون‌بر برای خیلی‌ها جذاب شده، پس رقبای زیادی سر راه شما وجود دارند و اگر برنامه ریزی درستی نداشته باشید ممکن است طعم تلخ شکست را بچشید، اما با یک برنامه اساسی شانس پیروزی شما خیلی خیلی بالا میرود.

شما باید برای راه‌اندازی آشپزخانه بیرون‌بر خود یک طرح توجیهی اقتصادی هم بنویسید، یک طرح توجیهی اقتصادی کمک می‌کند شما در بازارهای به‌شدت رقابتی امروز بتوانید خود را سر و پا نگه دارید و حتی از رقبا متمایز شوید.

آشپزخانه بیرون‌بر شما روی شاخ پرسنل مجرب‌تان می‌چرخد، شما سالن پذیرایی ندارید تا رفتار مشتریان با پرسنل زیر نظر شما باشد. حتما در مورد استخدام پیک‌های خود (اعم از موتوری و خودرویی) دقت کنیند که افراد متعهد را به‌کار بگیرید.

شما به افتتاح آشپزخانه‌تان خیلی خیلی نزدیک شدید، در این مرحله هم لازم است براساس اهدافی که از روی اول تعیین کردید بازاریابی را شروع کنید. روی ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی و بازاریابی آنلاین حساب کنید. البته اگر در محلی سرویس می‌دهید که هنوز مردم با تراکت و آگهی‌در نشریات تبلیغاتی محلی به سفارش ترغیب می‌شوند از هزینه در این بخش‌ها غافل نشید.

5- راه اندازی آشپزخانه بیمارستان

اولین دغدغه برای راه‌اندازی یک آشپزخانه صنعتی بیمارستانی از آنجا ناشی می‌شود که چنین تجهیزاتی را می‌بایست از تأمین کنندگان مطمئن خریداری کرد. از آنجایی که فعالیت آشپزخانه‌های بیمارستانی جنبه صنعتی دارد، خدمات پس از فروش هم موضوع مهمی خواهد بود. توصیه مهم این است که مرکزی را برای تهیه این تجهیزات انتخاب کنید که قادر به پاسخ‌گویی جامع به نیازهای شما باشد و شما را از سر زدن به مراکز دیگر بی‌نیاز کند.

در حال حاضر عمده محصولات و تجهیزات آشپزخانه صنعتی بیمارستانی در بازارهای ایران ساخت کارخانجات داخلی هستند و بعضی اقلامی نیز به شکل وارداتی در بازار عرضه می‌شوند. یکی از نکاتی که لازم است مدنظر قرار دهید اینکه بررسی کنید محصولات و تجهیزاتی که تهیه می‌کنید حتما از خدمات پس از فروش برخوردار باشند و تضمین خدمات مطمئن به شما داده شود. شرکت هایی مانند آپادانا تجهیز با دو دهه تجربه مراکز معتمدی برای مشاور، خرید و در نهایت راه اندازی آشپزخانه صنعتی و هستند.

از آنجایی که مهم‌ترین دسته از مصرف‌کنندگان غذای آشپزخانه بیمارستانی، بیماران هستند و این گروه اغلب سیستم ایمنی ضعیفی دارند لازم است به موضوع نگهداری غذا و دمای مناسب آن توجه داشته باشید. بنابراین در راه‌اندازی خط تولید و سرو غذای بیماران تجهیزات حفظ و نگهداری سالم غذا و دمای آن را می‌بایست مدنظر قرار دهید.

این نکته در جایی که بیمارستان دارای یک آشپزخانه مرکزی است و توسط چند آشپزخانه جداگانه و آشپزخانه‌های ماهواره‌ای پشتیبانی می‌شود از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود.

در داخل محل آشپزخانه بیمارستانی تعبیه و استفاده از سیستم تهویه مناسب هم از دیگر امکاناتی است که می‌بایست توجه فوق‌العاده‌ای به آن صورت گیرد. این مورد جزو موارد قانونی مدنظر سازمان‌های نظارتی بهداشتی هم هست، بنابراین برای تهیه سیستم تهویه مناسب نباید تعللی هم صورت بگیرد.

6- راه اندازی کافه رستوران

حتما شما که می‌خواهید یک کافه رستوران راه‌اندازی کنید به فکر کسب درآمد و سوددهی بالا هستید. برای اینکه به اهدف بالاتری در بین رقبای بازار برسید لازم است طرح تجاری داشته باشید. قبلاً در مقاله «چرا آشپزخانه به طرح تجاری نیاز دارد» به این موضوع مفصلاً پرداخته ایم.

شما از امروز می‌خواهید صاحب یک کافه رستوران شوید، باید بدانید برای راه اندازی کافه رستوران نیاز است تجهیزات مناسب را نیز تهیه کنید. اگر از کسب‌وکارهای قبلی آن مکان وسایلی هست که در کارتان قابل استفاده است خوب آنها را بررسی کنید. در این مرحله نیز باید به برآوردهای مالی کارتان مراجعه کنید و توان مالی خود را محک بزنید.
تجهیزات کافی شاپ عبارتند از:

  • دستگاه قهوه ساز صنعتی، اسپرسو
  • آسیاب قهوه
  • پاستا پز صنعتی
  • اجاق گاز 4 شعله فردار ساده
  • آبمیوه گیری صنعتی
  • بلندر صنعتی و مخلوط کن صنعتی
  • شیر گرم کن
  • میلک شیک ساز
  • وافل ساز و ساندیچ ساز
  • یخساز خارجی
  • بستنی ساز

 

مشاوره راه اندازی رستوران

مشاوره راه اندازی رستوران کاری حرفه ای است که نیاز به سال‌ها تجربه دارد. اولین کاری که مشاوران راه انداز رستوران انجام می دهند ارائه بیزینس پلن یا طرح کسب و کار است. مشاور راه انداز رستوران کسی که از ابتدای راه یعنی از زمان طراحی کانسپت تا زمان افتتاح رستوران با شما همراه خواهد بود. 

ما در آپادانا تجهیز این خدمات را به مشتریان خود ارائه می دهیم:

1- ارائه طرح کسب و کار

2- مشاوره برای کانسپت رستوران

3- مشاوره محل مناسب برای راه اندازی رستوران

4- برآورد مالی و هزینه راه اندازی رستوران

5- بازاریابی رستوران

6- طراحی منوی رستوران

7- استخدام پرسنل رستوران

8- دریافت مجوزهای لازم

9- مشاوره در راستای دکوراسیون رستوران و طراحی داخلی

گفتنی است مشاوره تلفنی اولیه با کارشناسان ما رایگان خواهد بود و شما می توانید از طریق شماره ویژه 72307 با ما تماس بگیرید.

استعلام قیمت



    درخواست مشاوره



      افتتاحیه رستوران