5 فرصت طلایی سرمایه‌گذاری در ایران که نباید از دست بدهید

پنج فرصت طلایی سرمایه‌گذاری در ایران

نرخ بازگشت سرمایه (ROI) در راه اندازی رستوران چقدر است و بهترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری را کجا می‌توان یافت. در این مقاله 5 موقعیت  سرمایه گذاری با سود بالای 200 درصد را برای شما فهرست خواهیم کرد. موقعیت‌هایی که نیاز به سرمایه بالا و نیروی انسانی زیادی ندارند ولی بازده زیادی برای سرمایه‌گذاران به همراه خواهند آورد.

اگر از کسی در بازار سرمایه بپرسید در چه سرمایه گذاری کنم در وهله اول می‌گوید زمین و مسکن و اگر ندارید، ارز و سکه. اگر اهل ریسک باشد شما را به بازار بورس فارکس و رمز ارزها هدایت خواهد کرد. مزارع بیت کوین در اینجا و آنجا تاسیس شده‌اند و به مدد برق ارزان مازوت می‌سوزانند.

سرمایه‌گذاران خارجی ایران را هنوز به چشم منبع انرژی نفت و گاز می‌بینند. اگر کمی دقیق‌تر شوند دومین صنعت بین‌المللی ایران سرامیک است. تمام موارد بالا نیاز به سرمایه‌های هنگفت دارد و بازگشت سرمایه زمان بر است. ریسک سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه، فارکس و ارز دیجیتال هم بسیار بالا است.

فرمول بازگشت سرمایه

به مدد تورم سال‌ها است در ایران ارزش سرمایه‌گذاری بالاتر از هزینه آن است و به عبارتی نرخ بازگشت سرمایه بالاست است. بازگشت سرمایه در برخی از مشاغل در ایران روی یک سال است اما در کشورهای توسعه یافته در برخی صنایع تنها شرکت‌های بزرگ می‌تواند سرمایه‌گذاری کنند.

 فرمول بازگشت سرمایه (ROI) از طریق این فرمول محاسبه می‌شود:

مثلاً هدف ما این است که فست فود بزنیم و هزار دلار بر روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنیم. سال پس از آن فست فود خود را هزار و 200 دلار می‌فروشیم. بر اساس فرمول بالا بازگشت سرمایه ما 20 درصد خواهد بود.

در مورد کشورها و کسب و کارهای مختلف نیز این فرمول را می‌توان به کار برد.

مشاغلی با بیشترین بازگشت سرمایه در ایران

فهرست زیر  پنج کسب‌وکاری را فهرست کردیم که بیشترین بازگشت سرمایه در ایران را دارد. ریسک کمی دارند و سریعتتر هم به سوددهی می‌رسند. منتها بیشتر این مشاغل در وهله اول نیاز به تخصص دارند چرا که در دنیای دیجیتال امروز تخصص به معنای سودآوری است. ما از مرحله‌ای که پول تنها پول می‌آورد گذشته‌ایم و حتی برندهای قدیمی برای اینکه در بازار بمانند باید به ابزارهای مدرن مجهز بشوند.

1- توریسم پزشکی

توریسم پزشکی

آیا با عنوان هتل بیمارستان آشنایی دارید؟ بیمارستان‌هایی که از بیماران به مانند مشتریان هتل پذیرایی می‌شود و شرایط بسیار مناسبی برای او ایجاد می‌کنند. متاسفانه نسبت بیمارستان‌های مجهز و پزشکان متخصص در کشور بسیار غیرمتناسب است. نزدیک به 90 درصد پزشکان متخصص در تهران هستند و در نهایت شهرهای بزرگ کشور از حضور آنها برخوردار شده‌اند.

جالب است بدانید بسیاری از مشتریان توریسم پزشکی از کشورهای عربی به ایران می‌آیند. تاسیس بیمارستان‌های با کیفیت و تجهیزات متناسب در شهرهای جنوبی‌تر کشور که شرایط توریستی خوبی نیز دارند هم توریست‌های پزشکی را جذب می‌کند و به اقتصاد آن شهرها کمک می‌کند و هم سرانه بهداشت و درمان تنهاسب بهتری پیدا خواهد کرد. شیراز، اصفهان، کرمان، بندرعباس و کیش جزو مراکزی هستند که می‌تواند برای توریسم پزشکی جذاب باشد. همچنین شهرهای مذهبی مانند مشهد می‌تواند مشتریان شیعه عراقی جذب کند. تبریز و ارومیه شهرهایی جذاب برای توریسم پزشکی از کشور آذربایجان و ترکیه هستند.

توریسم پزشکی تنها به تأسیس بیمارستان محدود نمی‌شود. نزدیک به 40 حوزه مختلف وجود دارد که برخی به تجهیزات بالایی نیاز دارند و برخی تنها خدمات پزشکی و بهداشتی هستند. بخش‌هایی آن پزشکی زیبایی، کاشت مو و مانند آن را در درمانگاه‌های متوسط می‌توان انجام داد. هم اکنون ترکیه به مرکز توریسم زیبایی برای کشورهای اروپایی و حتی آمریکا تبدیل شده است. در حالیکه پزشکان و متخصصان ایرانی با مزیت رقابتی و  تخصصی می‌توانند امکانات بهتری را در اختیار مشتریان خارجی و ایرانی خود قرار دهند.

2- صنعت رستوران‌داری و توریسم

صنعت رستوران داری

در هر اقتصادی توسعه یافته‌ای پس از اینکه صنعت به بهره‌وری بالا رسید و کشاورزی صنعتی شد، این بخش خدمات است که فربه می‌شود. هر کس سفری به شهرها و ابرشهرهای توسعه‌ یافته اروپایی و آمریکایی داشته باشد متوجه تفاوت زیاد تعداد رستوران‌ها و تفاوت آن با کشور خودمان خواهد شد. صنعت غذا و رستوران‌داری در ایران جای رشد زیادی دارد. بسیاری از خیابان‌ها یک غذاخوری هم در اطراف خود ندارند و از رنگین کمان سفره ایرانی و انواع بی‌نظیر آشپزی‌ها از شرق دور تا ینگه دنیا تنها فست فود و سفره‌خانه نصیب شهروندان ایرانی شده است. در حالیکه به گفته نجف دریابندری در کتاب مستطاب آشپزی، ایرانیان در کنار چینی‌ها و ایتالیایی‌ها سه مکتب اصلی آشپزی جهان را پی‌گذاری کردند.

ظرفیت صنعت غذا و نوشیدنی بی‌نهایت است و جایی است که هنر، مدیریت، فناوری و صنعت با یکدیگر گره می‌خورند. شما می‌توانید رستوران خود را با هزینه بسیار کمی راه‌اندازی کنید و یا در مورد تک تک تجهیزات آشپزخانه صنعتی حساسیت داشته باشید و بهترین وسایل را خریداری کنید.

نوشتن طرح تجاری مانند دیگر کسب‌وکارها برای موفقیت رستوران شما قدمی اساسی است. طرح تجاری جایی است که چالش‌ها را مشاهده خواهید کرد و بازار هدف خود را نشانه‌گیری می‌کنید. در همین سند دورنمای مالی و سرمایه‌گذاری رستوران را هم پیش‌بینی می‌کنید.

شاید در نگاه نخست خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی و انجام دکوراسیون زیبا برای و مجلل و استخدام  پرسنل و سرآشپز حرفه‌ای هزینه بالایی به شما متحمل کند. اما رستوران صنعتی مصداق کامل آن مثل فارسی است که «هرچقدر پول بدهید آش می‌خورید.» با مشاوره خوب شرکت‌هایی مانند آپادانا تجهیز و هزینه واقع‌بینانه به سرعت سرمایه شما بازمی‌گردد و به سوددهی خواهید رسید.

برخی از شهرهای توریستی ایران از نظر رستوران‌داری بهتر می‌تواند عمل کنند. البته بخشی از آن نیاز به مساعدت نهادهای رسمی است. شهرها ایران در شب‌ می‌تواند روشن‌تر باشد و خانواده‌ها احساس امنیت بیشتری کنند. شب‌گردی در دل شهرهای ایران و استفاده از امکاناتی مانند رستوران‌ها و موسیقی فضای شهرهای کشور را پرنشاط‌تر خواهد کرد.

3- سایت و فروشگاه اینترنتی

ایجاد سایت و فروشگاه اینترنتی

امروز داشتن سایت برای کسب و کارها مزیت نیست، بلکه الزام است. کسب و کاری که سایت نداشته باشد گویی که اصلاً حضور ندارد. برخی از مشاغل در ایران مانند رستوران‌داران و هتل‌ها به این نیاز زودتر پاسخ دادند و برخی دیرتر.

ایجاد سایت و یا فروشگاه آنلاین اینترنتی کاری است که کاملاً به تخصص نیروی انسانی نیاز دارد. برای آن نه به مکان و دفتری نیاز است و نه کارگاه و کارخانه‌ای باید اجاره کرد. افراد در منازل خود از طریق پلتفرم‌‎های مدیرت پروژه متصل می‌شوند و کارهای را بر اساس چک لیست انجام می‌دهند. حتی می‌توان جلسات را به صورت آنلاین برگزار کرد. اما تخصص‌های مورد نیاز برای بهره‌مندی از سایت همگی جزو تخصص‌های گران قیمت هستند. بازگشت سرمایه نیز بر اساس کسب‌و‌کار شما و روشی که در سایت اختیار کردید متفاوت خواهد بود. اما بین 6 ماه تا یک سال زمان می‌برد تا سایت  یا فروشگاه اینترنتی به سوددهی برسد. این زمان بستگی کامل به میزان کاری که شما روی سایت خود انجام می‌دهید.

تخصص‌های مورد نیاز برای سایت:

طراح سایت و اپلیکیشن: آشنا به برنامه‌نویسی و وردپرس. این کارشناس همیشه باید در اختیار باشد و  با رشد سایت گزینه‌های تازه‌ای را به آن بیفزاید.

مسئول سئو: کار رشد سایت در موتورهای جستجو را می‌توان به شرکت‌های سئو سپرد که با رقمی بین 5 تا 14 میلیون تومان گزارش‌های ماهانه سئو را در اختیار شما قرار می‌دهند.

کارشناس تولید محتوا: بر اساس اطلاعات مسئول سئو و طبق استراتژی مدون به تولید محتوا زمان‌بندی شده می‌پردازد.

کارشناس گرافیک: تولید محتوا بدون عکس و کار گرافیکی جذاب نخواهد بود. برداشتن عکس از اینترنت از مزیت سایت شما خواهد کاست. داشتن کارشناس گرافیک و استفاده از عکس‌ها و گرافیک‌های منحصر به فرد شما را متمایز می‌کند.

کارشناس تدوین فیلم: داشتن فیلم، انیمیشن، موشن گرافی در سایت تا 8 درصد به بازدید سایت خواهد افزود و مدت زمان استفاده از سایت را هم زیاد می‌کند که برای رشد سایت در موتورهای جستجو ضروری است.

کارشناس شبکه‌های اجتماعی: برای این بخش باید مسوول ویژه‌ای داشته باشید. حجم بالایی از مشتریان شما از مجرای شبکه‌های اجتماعی به سمت سایت شما کشیده می‌شوند.

کارشناس UX و UI: همه کارها و فعالیت‌ها در سایت برای این است که به جذابیت بصری و تجربه کاربری بیفزاید. این وظیفه کارشناسان UX و UI است.

گفتنی است هر کدام از موارد بالا در سایت‌های بزرگ تبدیل به گروه می‌شود. گروه تولید محتوا یا گروه جلوه‌های گرافیکی. در مراحل بعد می‌توانید کارشناسان حرفه‌ای‌تری مانند کارشناس علوم داده (data Science) را هم به جمع خود بیفزایید که با استفاده از ابزارهایی مانند پایتون (Python) به تحلیل اطلاعات مشتریان شما بپردازند. به این صورت شما به نوعی گروه مطالعات بازار را به جمع خود افزوده‌اید.

گفتنی است بهتر است از همان ابتدا خدمات پس از فروش و بخش پاسخگویی 24 ساعته سایت را جدی بگیرید. بزرگترین پاشنه آشیل سایت‌ها و توسعاً شرکت‌های ایرانی عدم پاسخ به تلفن و ایمیل است.

4- کارخانه ریسندگی و طراحی مد و لباس

تاسیس کارخانه ریسندگی و طراحی مد و لباس

ایران زمانی قطب صنعت نساجی منطقه بود. اما چرا این جایگاه را از دست داد دلایل بسیار دارد. طراحی پارچه، سرمایه‌گذاری در کارخانه ریسندگی و بافندگی و دست آخر تاسیس مزون لباس هنوز هم جزو مشاغل پردرآمد است. شغلی که با سبک زندگی گره خورده است و به گفته برخی از کارشناسان می‌تواند تا 400 درصد سودآوری داشته باشد. مهم این است که نیاز بازار را بشناسید و بر اساس آن تولید کنید.

شغل‌های مرتبط با پارچه و لباس عبارتند از:

  • بافت پارچه در کارخانه نساجی
  • چاپ پارچه در کارخانه نساجی
  • چاپ پارچه در مزون و کارگاه‌‌های تولید لباس
  • طراح لباس در مزون و کارگاه‌‌های تولید لباس
  • طراحی و تولید با برند شخصی
  • مدیریت و اجرای کارگاه‌‌های چاپ دستی (سیلک و باتیک)
  • طراح شال و روسری
  • طراح کیف و کفش در مجموعه‌‌های تولیدی این محصولات
  • مدیر و طراح مزون‌‌های لباس عروس و لباس‌‌های نامزدی
  • طراح کاغذ دیواری و رومبلی

5- کشاورزی صنعتی و مدرن

کشاورزی صنعتی و مدرن

ایران کشور خشکی است و بحران کم آبی تنش‌های زیادی را در گوشه گوشه کشور درست کرده است. بخش زیادی از آن به خاطر مدیریت غلط منابع آبی و حفر بی‌رویه چاه‌های است که با موتورهای قدرتمند آب را از  عمق 200 متری به سطح زمین می‌آورند. تعداد این چاه‌ها در برخی از مناطق تا ده‌ها برابر میزان مجاز گزارش شده. راهکار مقابله با این مدیریت نادرست روی آوردن به روش‌های علمی و مدرن کشاورزی و گلخانه است تا نیاز کشور را برآورده کند.

گلخانه‌هایی که با مصرف بسیار کم آب محصولات با کیفیتی را روانه بازار می‌کنند و آینده تولیدات زراعی در کشور محسوب می‌شوند.

کشاورزی مدرن تنها در گلخانه‌ها محدود نشده. راه‌کارهای آبرسانی به درختان حتی در باغداری و اتوماسیون برداشت، میزان بهره‌وری را بسیار بالا می‌برد. چیزی که به آن مزرعه داری هوشمند می‌گویند در کشورهای خشکی مانند امارات متحده عربی و عربستان نتایج خوبی داده است. شاید بهتر باشد در این مورد نگاه‌مان را از شرق و غرب برداریم و کنار خودمان بیندازیم.

چرا امروز دوره طلایی سرمایه‌گذاری است

همه از مشکلات اقتصادی قشر حقوق بگیر مطلع هستیم. هزینه‌های بسیار بالا، تورم و ارزش پایین پول ملی ریال. اینها مشکلات و به عبارتی دردهایی هستند که هیچ کس و هیچ سرمایه‌داری نباید سود بلندمدت خود را در دوام آن ببیند. چرا که در تحلیل نهایی توسعه اقتصادی در گرو توسعه همه دهک‌ها است.

اما به هر روی در روند توسعه دوره‌هایی پیش می‌آید که کشور در مرحله گذار به صنعتی شدن است. در این مرحله طلایی بازده سرمایه گذاری بالاست و اما هزینه‌ها همچنان در مراحل پیشاتوسعه قرار دارد. ایران در دهه 50 شمسی این مرحله را تجربه کرد. بعد از جنگ در دهه 70 بار دیگر این بار به مدد تورم ارزش سرمایه‌گذاری از هزینه‌ها بالاتر رفت. دهه 70 و 80 مرحله‌ای بود که ایران می‌توانست گام خود را به دوران ثبات اقتصادی و توسعه پیش ببرد اما وقتی اقتصاد کشور به تورم عادت کند به سختی می‌توان از چاله رکود تورمی گذشت.

اما چرا هم اکنون ارزش سرمایه گذاری بالا رفته است و هزینه سرمایه گذاری پایین است:

  1. تورم: تورم مالیاتی است که قشر ثروتمند و صاحب کسب و کار از قشر حقوق بگیرد می‌گیرد. بسیاری از مشاغل ایران تا کنون نه بر اساس ارزش افزوده یا خدمات خود بلکه بر اساس تورم بوده است که به سوددهی رسیده‌اند. به دلیل تورم دو رقمی ارزش سرمایه‌گذاری هر بازه‌های زمانی قبل‌تر بیشتر هم خواهد بود.
  2. حقوق کارگر: به دلیل تورم بالا و ناهماهنگی رشد توسعه در کشور حقوق کارگران و کارمندان به تناسب رشد تورم و سوددهی بنگاه‌ها بالا نرفته است. هم اکنون حداقل حقوق کمی بیش از چهار میلیون است که برابر 130 دلار آمریکا است. رقمی که با حقوق فقیرترین کشورهای آفریقایی برابری می‌کند.
  3. نیروی کار متخصص: نیروی کار ارزان ایران جز با سوادترین و متخصص‌ترین‌ها در منطقه خاورمیانه است. پزشکان و پرستاران ایرانی به راحتی جذب امارات متحده عربی می‌شوند و برنامه‌نویسان ایرانی راهی اروپا. این نیروی متخصص ارزش افزوده‌ای برای سرمایه‌گذاران خواهد داشت که با مدیریت خوب می‌توان از آن بهره گرفت.
  4. انرژی: یارانه انرژی گرچه به نام کمک به دهک‌های پایین اجرایی شد اما مانند همه عرصه‌های دیگری که دولت در آن دخالت می‌کند به نفع قشر سرمایه‌گذار است. انرژی ارزان برای شرکت‌ها، کارگاه‌ها و کارخانجات مزیت رقابتی آنها را در مقابل همتایان منطقه‌ای بسیار بالا برده است.

البته پاشنه آشیل سرمایه‌گذاری در ایران سیستم بانکی بی ارتباط مدیریت مالی جهانی و ارتباطات بین‌المللی پرچالش و پرهزینه است. قیمت ارز نامشخص و بی‌ثبات به سرمایه‌گذاری بی‌ثبات هم می‌انجامد. در غیر این صورت ایران به راحتی با مزیت‌های مختلفی که دارد می‌تواند به کشورهای مختلفی منطقه مانند عراق، ترکیه، آذربایجان، ارمنستان و کشورهای حاشیه‌ای خلیج فارس صادرات داشته باشد. همچنین است کشورهای موسوم به MENA که عبارت از کشورهای عربی خاورمیانه و شمال آفریقا است.

ویدئوی فرصت های سرمایه گذاری در ایران

[aparat id=’PARG3′ width=’600′ height=’450′ style=’margin: 15px; padding: 7px’]
ایمیل شما جزو اطلاعات خصوصی شماست، ما آن را منتشر نمی کنیم.
0 کامنت
Inline Feedbacks
View all comments